Instal·lar la CÀTix en una memòria USB o Pendrive pas a pas gràficament

Aquesta és una guia gràfica dinstal·lació de la CÀTix en una memòria USB o Pendrive. Com podreu veure és molt fàcil fer-ho i aquest guia ho demostra. Lúnic problema és que pocs ordinadors permeten arrencar des de memòries USB i per tant el primer que hem de fer és verificar que el nostre sí que ho permet. Per fer-ho entrem a la BIOS i mirem si podem seleccionar en lordre de dispositius darrencada la memòria USB. En una memòria USB la millor opció és instal·lar una imatge comprimida, ja que estalvia espai i a més en ser només lectura allarga la vida de la memòria. Per això hem escollit aquesta opció. Evidentment també funciona una instal·lació total o qualsevol altre si tenim prou espai a la memòria USB. Com que la imatge comprimida de la CÀTix 1.3 ocupa 1.6 GB ens cal una memòria de com a mínim 2 GB. Es veu com es realitza la instal·lació pas a pas mostrant totes les pantalles que es veuen en el procès dinstal·lació, fins i tot potser més de les necessàries per entendre-ho. Cal seguir els següents passos per assolir lobjectiu:

  • Engegar la CATix des del DVD. Ara podeu provar la CATix per veure si us agrada abans dinstal·lar-la. També podeu veure el suport que té del vostre maquinari abans de fer la instal·lació
  • Connecteu el dispositiu de memòria USB i espereu uns cinc segons a que surti a lescriptori la icona corresponent. Opcionalment podeu clicar per mirar què hi ha per si cal fer una mica de neteja, recordeu que ha de tenir com a mínim 1.6 GB lliures.
  • Obrir el programa dinstal·lació que trobareu al menú CATix. Us demanarà la contrasenya de root que és catix si no lheu canviat.
  • Escollir les opcions dinstal·lació Parcial amb Imatge comprimida i escollir instal·la el grub a, seleccionant el dispositiu correcte que podreu veure posant la rata damunt de la icona que apareix a lescriptori quan heu connectat la memòria USB com podeu veure a la imatge anterior. En el Grub cal escollir el dispositiu i per això només té tres lletres i en la partició destí estem escollint una partició i per això a més de les tres lletres del dispositiu hi ha un número de la partició dins del dispositiu. Resumint cal fer sis clics, el primer a Parcial, el segon a Imatge Comprimida, el tercer a Instal·la el Grub a, el quart a sda o el que correspongui, el cinquè a la partició sda1 o el que correspongui i finalment el sisé a Instal·lar.
  • De fet amb la imatge anterior es pot dir que sha acabat el tutorial, però per fer-lo més gràfic he penjat imatges del procés. Encara que és completament automàtic a partir daquest moment. Primer mostro la imatge que es veu mentre es copia la imatge comprimida, que en el meu portàtil tarda deu minuts.
  • Un cop sha acabat de copiar la imatge comprimida es realitza la configuració del Grub i la còpia del kernel de la CÀTix, ja tenim més del 90 % fet.
  • Un cop sha acabat de copiar la imatge comprimida ja tenim el 90% fet i es realitza la configuració del Grub i la còpia del kernel de la CÀTix, arribant al 100%.
  • Surt un quadre que ens indica que la instal·lació sha acabat. Cliquem sobre Bé i ja hem acabat. Ara ja només resta provar-ho aturant i tornant a engegar la màquina i escollint la memòria USB com a dispositiu dengegada. En el meu portàtil cal prèmer F12 per poder seleccionar el dispositiu dengegada. En daltres caldrà modificar el dispositiu dengegada a la BIOS.