Errors que shan detectat a la Càtix i solucions

Aquesta informació és obsoleta, esperem actualitzar-la aviat

CATix 1.4

Des que vam treure la CÀTIX 1.4 shan trobat els següents errors:

 • En el programa dinstal·lació de la CÀTix no sinstal·la el gestor darrencada grub degut a un error en el camí del programa /usr/sbin/catixgrub (hi ha bin en comptes de sbin). La solució més fàcil és instal·lar el grub amb el programa de configuració que trobareu al grup CÀTix, utilitzant la pestanya grub. Seleccionem el disc on volem posar el sector darrencada i la partició a on hem instal·lat la CÀTix i premem el botó Instal·la el grub. Cal dir que sempre podem engegar utilitzar el DVD com a gestor darrencada si volem.

CATix 1.3

Des que vam treure la CÀTIX 1.3 shan trobat els següents errors:

 • En engegar el Kontact que és la cinquena icona de la barra dicones o Kicker, es penja el programa. Això és degut a un subprograma anomenat Basket que no troba les carpetes ja que lusuari és nou. La solució és molt fàcil, obrim laplicació Basket des del grup Utilitats seleccionant Basket Note Pads o bé prement ALT+F2, escrivint basket i prement return. Un cop engegat si volem ja podem parar-lo. Ara el Kontact sengega correctament. En una instal·lació total o permanent només cal fer-ho un cop.

CATix 1.2

Des que vam treure la CÀTIX 1.2 shan trobat els següents errors:

 • El programa de configuració de la CÀTix no configura correctament el servidor de noms. Això és degut a un error de programació que fa que només lúltim servidor de noms, el número 3, es tingui en compte. Per solucionar-ho és tan senzill com posar el servidor de noms a la casella on posa Servidor de noms 3.

CATix 1.1

Des que vam treure la CÀTIX 1.1 shan trobat els següents errors:

 • Lajuda de lOpenOffice no funciona degut a la manca dun enllaç a lajuda en castellà. Per solucionar-ho només cal afegir aquest enllaç quan fem una instal·lació total. En una consola de text executem:
  • su (la contrasenya és catix)
  • cd /usr/lib/openoffice/help
  • ln -s es ca
 • Surt un error sense importància que diu que /etc/resolv.conf ha de ser un enllaç, per solucionar-ho:
  • su (la contrasenya és catix)
  • cd /etc
  • ln -s /etc/resolvconf/run/resolv.conf resolv.conf
 • El programa dinstal·lació gràfic fa un parell derrors. Degut a que vaig posar Directori en comptes de Partició, no es crea el fitxer /etc/sysconfig/catix.total-1.1 en el cas duna instal·lació total i /etc/sysconfig/catix.parcial-1.1 en una instal·lació parcial si el destí és una partició, cosa que impedeix detectar la instal·lació feta. En canvi en la instal·lació a directori no hi hauria de ser, però no crea problemes el fet que hi sigui. El segon error del programa dinstal·lació és que no sinstal·la correctament el grub. Per solucionar els dos problemes podeu fer:Engegueu la CATix des de CD-ROM si no la teniu engegada i munteu la partició a on vau fer linstal·lació total de la CATix fent clic en la icona corresponent de lescriptori. En una consola de text poseu:
  • su (la contrasenya és catix)
  • cp /etc/sysconfig/catix /mnt/hda5/etc/sysconfig/catix.total-1.1

  On hda5 lheu de substituir per la partició on heu fet linstal·lació. Cal canviar total per parcial si es tracta duna instal·lació parcial.

  Arribats a aquest punt atureu la màquina i la torneu a engegar utilitzant el CD-ROM com a gestor darrencada, però ara ja detectarà linstal·lació total i engegarà des daquesta. Ja només cal instal·lar el grub fent en una consola de text:

  • su (la contrasenya és catix)
  • grub-install /dev/hda

  A més hem de crear o editar el fitxer /boot/grub/menu.lst per posar-hi el següent text:

  color white/blue blue/light-gray
   default 0
   timeout 8
  
   title Linux
     kernel (hd0,4)/boot/linux-catix-1.1 ca vga=791 apm=power-off nomce quiet splash=verbose,theme:catix,tty:0
  
   title Windows
     root (hd0,0)
     chainloader +1
  
   title Disquet
     root (fd0)
     chainloader +1

  on (hd0,4) cal substituir-lo per la unitat on hi ha el kernel. hda5 > hd0,4

CATix 1.0.1

Des que vam treure la CÀTIX 1.0.1 shan trobat els següents errors:

 • Errors en detectar la targeta gràfica ATI Rage IIc. Es pot solucionar posant la opció modulx=ati en el moment darrencar. També la targeta Voodoo3 pot funcionar amb modulx=tdfx (pendent confirmació). Les dues informacions aportades per Ticià Sala. Qualsevol targeta gràfica hauria de funcionar amb modulx=vesa. A la propera versió de Caut mirarem de detectar més curosament les targetes gràfiques, espero que ens hi ajudeu enviant el resultat de fer lspci (només la targeta gràfica) i el nom del mòdul XFree86 si el sabeu.
 • El programa dinstal·lació de la CATix no realitza correctament la instal·lació de la imatge comprimida. Això és degut a un error tipogràfic difícil de detectar: intenta copiar catic.ic en comptes de catix.ic. Les sol·lucions són copiar-ho utilitzant el konqueror o utilitzar el programa instalcatix corregit.

CATix 1.0

Des que vam treure la CÀTIX 1.0 shan trobat els següents errors:

 • Error en la detecció dalgunes targetes gràfiques. Concretament les targetes gràfiques Intel 82852/82855 GM/GME Graphics Controller, Hercules 3d prophet 4000xt tv out, Hercules 3D Prophet 9600/9600Pro Series, Trident Microsystems CyberBlade Xp4m32 (rev 91), STMicroelectronics STG4000 (3D Prophet Kyro Series) (rev 01) mòdul=pvr2fb (Kyrofb). En la versió 1.0.1 de la CATix ja he sol·lucionat el problema de les targetes gràfiques intel i el del paràmetre modulx= en la seqüència darrencada.
 • Alguns ordinadors es pengen en carregar el mòdul del kernel sbp2.ko (Serial Bus Protocol 2). Aquest mòdul és el que permet fer funcionar discos Firewire o IEEE1394. En la versió 1.0.1 de la CATix ja no el carrego.
 • El mòdem no funciona correctament perquè cal afegir lusuari catix al grup tty. Sol·lucionat en la versió 1.0.1 de la CATix
 • La captura de video a travers de Firewire o IEEE1394 no funciona perquè ludev i el hotplug no generen el dispositiu raw1394 amb els permisos correctes. Sol·lucionat en la versió 1.0.1 de la CATix
 • Limpressora usb no funciona perquè ludev i el hotplug no generen el dispositiu usblp0 correctament. Sol·lucionat en la versió 1.0.1 de la CATix

Els tres últims problemes es poden sol·lucionar sense haver de baixar la CATix 1.0.1. La CATix 1.0.1 ja està disponible.

Abans de configurar una impressora USB feu si us plau en una consola (Obrir la icona que fa cinc amb un monitor amb pantalla negre amb els caràcters >_):

su

mknod /dev/usblp0 c 180 0

Això és degut a un problema en la configuració de ludev (no es pot ser tant punter)

En el cas del Firewire per connectar una càmera per utilitzar el kino, també en una consola fer:

su

mknod /dev/raw1394 c 171 0

chmod 666 /dev/raw1394

En el cas del mòdem també en una consola:

su

mknod /dev/ppp c 108 0

chmod 666 /dev/ppp

chmod 666 /dev/tts/0 (o bé afegir lusuari catix al grup tty els que en sabeu més)